Murdoch University

Af Anne Mathilde Friis Larsen (journalist)

Mit mål med udveksling var at komme så langt væk fra Danmark som muligt, og det lykkes – næsten. Jeg har været i Perth, Australien og læst på Murdoch University.

Jeg valgte slet ikke at beskæftige mig med journalistic og i stedet for læse Introduction to Forensic Science, Introduction to Criminology og Terrorism in a Globalized World. Det er tre fag med en god portion akademisk læsestof og særligt Forensics var tungt med meget videnskabeligt stof. Universitetet fremhæver, at man skal forvente at bruge minimum 10 timer om ugen på fag, der tæller 3 credits, og det måtte jeg sande var for lidt. Jeg har brugt utroligt meget tid på at læse. Især i starten, hvor jeg kæmpede med at forstå alle de akademiske udtryk på engelsk. Heldigvis er der hjælp at hente mange steder.

Både mine lektorer og tutorer har været meget hjælpsomme med ekstra hjælp, når det kneb. Jeg gav mig til kende tidligt på semesteret og fortalte, at jeg var på udveksling. Det er nødvendigt selv at tage teten, for undervisningen foregår i forelæsningssale med mange studerende. Nogle fag har tutorials, som ligner klasseundervisning i mindre grupper. Her har man mulighed for at få god kontakt til tutoren, og det var her jeg fandt nye bekendtskaber. Det kan absolut anbefales at vælge fag, der tilbyder tutorials.

Afleveringerne var essays eller critical essays, hvilket var et helt nyt bekendtskab for mig. Jeg var på herrens mark, da jeg skulle skrive den første, og jeg fortrød bitterligt, at jeg ikke havde taget imod tilbuddet om CUTL’s workshops i starten af semesteret. Heldigvis er de at finde på biblioteket, hvor man kan få individuel hjælp til opgaveskrivning hele semesteret.

Jeg boede på campus i University Village i en ét-værelseslejlighed til lidt over 8000 kroner om måneden med festende, larmende teenagere, der er flyttet hjemmefra for første gang, som nærmeste naboer. Det var til tider hændervridende frustrerende.

Det er således rasende dyrt at bo i Village, også hvis man vælger et værelse i en delelejlighed. Det er naturligvis billigere at bo sammen med andre, og der er mange forskellige prisklasser at vælge imellem, alt efter hvor mange roomies, man får. Endvidere er kontrakten bindende for hele semesteret, så man kan ikke vælge at flytte derfra underopholdet.

Jeg vil anbefale, at man holder hovedet koldt og finder noget at bo i, når man kommer herned. Der er masser at opslag rundt omkring med værelser til leje uden for campus, så det kan også lade sig gøre. Village er langt fra fyldt op, så hvis man vil bo der, kan man sagtens få en lejlighed eller et værelse, når man kommer herned. Men som sagt, det er dyrt, og standarden lever ikke op til prisen efter min mening.

Jeg vil dog sige, at det er dejligt at bo så tæt på uni som muligt. Jeg nød, at jeg lige kunne drøne hjem og få min frokost eller bare slappe af mellem forelæsningerne.

Vær opmærksom på, at du har lektier for til den første uges undervisning, så det er en god idé at komme lidt før studiestart og få købt bøger, som også er dyre. Jeg brugte næsten 2000 kroner på bøger til tre fag.

Perth er en virkelig lækker by med mange forskellige bydele. Inde i CBD er der storbyliv og shopping, i North Bridge er der barer, natteliv og små lækre butikker med andet end stangtøj. I Fremantle, som ligger ud til havet, er der en meget afslappet stemning, surfer dudes og gode restauranter. Området omkring universitet er villakvarterer og generelt ret dødt, men det er helt ok, for campus er til tider lidt for levende for min smag. Der er billige drinks på et af diskotekerne i Fremantle hver onsdag, så der er selvsagt fest hver onsdag på campus.

Bonusinfo: Man kan få rugbrød fra den tyske bager, der har en stand på universitetet hver torsdag eller man kan smutte forbi Ikea og købe en brødblanding. Der kan man også finde saltlakrids og tyrkisk peber.

En af helsekostforretningerne i det lokale indkøbscenter, Kardinya Park har rigtige – altså vaskeægte danske – Toms heksehyl. Det har reddet mangen en dårlig dag og gjort flere af de gode bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *