London College of Communication (part of UAL), England

Af Dana Helena Møller-San Pedro, Kommunikation

London College of Communication

 

Courses: BA Public Relations + BA Media Communications

Units: Collaborative Project (BA PR) + Media Relations & Social Media (BA PR) + Promotional Media Communications (BA MC)

 

LCC

LCC ligger i Elephant & Castle i et forholdsvis trist og trafikeret område, hvor der i øjeblikket bygges luksuslejligheder på stribe, der skal gøre området pænere. LCC er fra før moderniseringen: Gigantisk, grå og slidt. Jeg var skeptisk. Indenfor blev jeg positivt overrasket. LCC er et universitet, hvor der altid sker noget; Student Union arrangementer, nye udstillinger i gallerierne næsten hver uge og fri adgang til alt hvad dit kommunikationshjerte begærer af teknisk udstyr, Adobe programmer og iMacs. Jeg oplevede også utroligt engagerede og hjælpsomme undervisere, men niveauet afhænger af, hvor motiveret man selv er, ærligt talt: ”Learning by doing” er LCC’s motto, og det betyder, at man selv må tage et stort ansvar for at lære noget. Et fag, Collaborative Project, var helt uden undervisning og afhang af, at man selv i grupper på tværs af linjer eller med en ekstern partner udviklede et innovativt projekt.

 

Til trods for at 40% af LCC består at internationale studerende, og at der hænger farverige flag i kantinens loft, har universitetet meget få udvekslingsstuderende. Der var ikke noget introduktionsprogram ud over en rundvisning og et par underlige timer på en pub med udvekslingsstuderende fra UALs andre colleges den første dag. Med andre ord skal man nok ikke tage på LCC, hvis man drømmer om Erasmusfester og udvekslingssammenhold. Derudover gjorde dét at følge to forskellige linjer det ikke nemmere at få en hverdag med de medstuderende i starten, men til gengæld har jeg kun oplevet søde og åbne mennesker på LCC. Ret hurtigt valgte jeg at melde mig på et ekstra fag i radio produktion, fordi jeg kunne lære en masse praktisk og samtidig fik muligheden for at få et bedre sammenhold med mit hold.

 

Alt det andet

Første tip til London: Find guldet frem. London er dyr. Jeg betaler 700 pund om måneden for et værelse, hvilket er prisen for at have hipster lane, Broadway Market, i baghaven, men det generelle niveau ligger alligevel på 500-800 pund om måneden. Selvom jeg er vant til at bo alene i København, ville jeg ikke kunne gøre det her: At bo sammen med tre andre fra Danmark, Italien og Frankrig, som allerede har boet her i et par år, har været med til at åbne for et socialt hverdagsliv, der er rigtig vigtigt, når alt er nyt og man ikke kommer anstigende med et kæmpe netværk på forhånd.

 

Tip nummer to: Tjek Dansk I London på Facebook. Det er en rigtig god gruppe, hvor du kan søge dig frem til stort set alle spørgsmål, man kunne have som ung dansker i London. Det var også her, at jeg fandt mit værelse, og der bliver arrangeret dansker-fester, rundbold i Hyde Park og andre arrangementer af danskere, der også lige er ankommet til London.

 

Tredje tip: Gå på opdagelse. London er en fantastisk by med overvældende mange kulturelle tilbud, endda en del gratis. Det er en helt anden oplevelse end en hurtig weekendtur at kunne lære de forskellige områder at kende i sit eget tempo og vende tilbage til de gode. Citymapper app’en er stadig min gode ven, når jeg ikke kan finde vej, men derudover er London utrolig tryg at bevæge sig rundt i, når man først kender sine områder lidt bedre. Time Out er også en god ven.

 

Selvom min udveksling på LCC er slut, har jeg besluttet mig for at blive hængende i London endnu et semester og tage min praktik herovre. For mig er der stadig masser at udforske kommunikationsfagligt i London, og jeg vil med glæde svare på spørgsmål om LCC, London og praktik herovre på e-mail.

 

Dana Helena Møller-San Pedro

Kommunikationsuddannelsen, Emdrup

Mail: dhmollersanapedro@mail.dmjx.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *