CEU San Pablo, Madrid, Spanien

Af Søren Staberg Madsen, Kommunikation

 

Jeg har det sidste halve år været på udveksling i Madrid og er faldet pladask for byen. Bylivet, menneskerne, maden, kulturen, sproget, vejret – alt spiller. Selvom jeg kunne skrive side op og side ned om byen, kommer denne klumme mest af alt til at handle om det faglige niveau på Universidad CEU San Pablo. Dog vil jeg til sidst komme ind på det sociale liv og give lidt praktiske tips med på vejen.

 

Universitetet er privat, og man skal derfor indstille sig på at lave mere, end det er tilfældet på offentlige spanske universiteter (går rygtet på). Jeg kan da også skrive under på, at der har været nok at lave, men generelt set er niveauet lavere end på DMJX. Jeg har dog været meget tilfreds og vil her give en (meget specifik) beskrivelse af mine fag.

 

FAG:

Political Communication

Et fag, hvor man kommer rundt om mange aspekter af politisk kommunikation, mest med udgangspunkt i spansk politik (hvilket selvfølgelig var utrolig aktuelt for mig), men også med udgangspunkt i amerikansk, britisk og EU-politik.

 

Integrated Communication

Et fag, hvor man kommer rundt om alle aspekter af integrated marketing communication – man føler, man har været i kontakt med alle former for kommunikation inden for advertising og PR. Meget af arbejdet bestod af mundtlige fremlæggelser, hvilket var god træning, men der manglede lidt klassisk tavleundervisning fra underviseren, hvilket vi ikke havde meget af – hver uge skulle en gruppe fremlægge om en bestemt kommunikationsform, hvor det havde været mere udbytterigt, hvis underviseren havde givet sit besyv med inden.

 

Media Planning

Et fag, hvor man lærer om teori og tendenser inden for media planning og media buying. Da faget, grundet dets store teoretiske fokus på reklameverdenen, aldrig fangede mig og da underviseren ikke gjorde undervisningen synderligt spændende eller varierende, var faget ikke udbytterigt for mig. Dog fik jeg noget ud af at lære om, hvordan forbrugere konsumerer forskellige medier på forskellige tidspunkter i forskellige situationer.

 

Writing for the Media II

Et fag, hvor man kommer godt rundt om de forskellige skrivearter inden for journalistikkens verden bl.a. med et solidt udgangspunkt i retorikkens verden. Et utroligt praktisk og udbytterigt fag, men da jeg valgte faget på spansk i stedet for engelsk (for at give mig selv en ekstra sproglig udfordring), blev faget noget mindre udbytterigt. Underviseren gjorde utroligt meget for at hjælpe mig igennem undervisningen og de forskellige opgaver, vi skulle aflevere.

 

Spansk A2

Meget udbytterig sprogundervisning, da jeg kunne overføre, hvad jeg lærte, til den spanske undervisning i Writing for the Media II. Undervisningen gjorde det naturligvis også nemmere at begå sig i Spanien, at tage kulturen til sig og at møde nye (ikke-engelsk talende) mennesker.

 

 

SOCIALT:

 

Det sociale liv i Madrid har været helt vildt godt, men det kan ikke tilskrives universitetet. På CEU San Pablo gav de os ikke en ordentlig start på det sociale liv ved fx at lave en fest eller lignende for alle de nye. Vi havde et velkomst- og et fagligt møde, som ikke havde skyggen af at være socialt, og derfra mødte man så de andre udvekslingsstuderende til undervisningen. Den bedste måde at socialisere på er at deltage i forskellige arrangementer afholdt af skolens social club eller endnu bedre at tage kontakt til dine medstuderende hurtigst muligt, lave en Facebook-gruppe og sætte gang i det sociale liv den vej rundt. Det var vores årgang heldigvis gode til, men det er rart at kunne indstille sig på inden.

Derudover er det vildt sjovt at tage til en af de ugentlige intercambio’s på forskellige barer i Madrid, hvor man møder spaniere eller udvekslingsstuderende, der enten vil øve deres engelske eller spanske eller bare vil drikke en bajer.

 

 

PRAKTISK:

 

Gå efter at bo med spanske mennesker og i området Malasaña (eller La Latina)! Lejligheder finder I nemmest gennem hjemmesiden Idealista, og det er en god ide at lave aftaler om besøg, inden I drager mod Madrid.

 

 

Jeg håber, I kan bruge ovenstående til noget i jeres søgning efter udveksling – ellers kan I skrive på staberg123@hotmail.com.

 

God udveksling,

Søren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *