Hogeschool Utrecht

Af Fie Bygholm Risager (kommunikatør)

Jeg har været af sted og boet sammen med Signe Buchholtz og Signe Frøkiær. Signe Frøkiær skriver om skolen, Signe Buchholtz skriver om praktiske ting, jeg skriver om ting, du burde lave, når du ikke er i skole, eller laver lektier.

Jeg vil anbefale at rejse rundt i Holland. Utrecht ligger belejligt, så det er nemt og hurtigt at springe på toget til Amsterdam (25min), Rotterdam (40 min), Den Haag (40), Mastricht (2 timer). Vi har været meget i Amsterdam, derfor deler jeg klummen op i tips om Amsterdam og Utrecht.

Utrecht: Få hurtigt fat i et PUHA kort i PUHA Shop, Voorstraat 48. Det giver et godt overblik over steder i byen, hvor du kan få god kaffe, lækker mad, hurtige øl og smart tøj. Det er lidt hipster, men brugbart. Utrecht er en studieby med mange unge 18-20 år. Kunsten for os har været at finde steder, hvor aldersgruppen var tilsvarende vores, samt med musik, der ikke var techno. Det kan findes, hvis du går ned af Voorstraat. Her finder du det lidt ældre publikum, med en udholdelig musik smag. Derudover finder du mange hyggelige cafeer, restauranter og gode butikker på gaden. Besøg Taps Elmundo – de har en studiemenu til 16 euro med vin eller all you can eat til 16 euro.

Hvis du alligevel skal prøve en ægte tramper fest med basarm og kulørte lamper, så gør det på Tivoli. Det er et kæmpe kulturhus, der i weekenden bliver lavet om til et fleretagers fest sted. Tivoli har også koncerter og andre typer fester, så hold øje.

Der er marked hver onsdag og lørdag i byen. Her er der virkelig mulighed for at dufte og smage Holland.

Vi har boet i Lombook området. Det er Utrechts multikulturelle centrum med grønthandler, utallige kebabsteder og etniske cafeer. Derudover er der smuk natur langs kanalerne.

Utrecht handler også om at gå rundt i de gamle gader og langs kanalerne. Vi har fået fortalt, at det skulle være fantastisk smukt at komme op i Domtower, men det er ret dyrt, så vi fravalgte det. Desuden kan det anbefales at se en fodbold kamp på Utrecht stadion.

Amsterdam: Selv om prisen på togturen frem og tilbage gør ondt i pengepungen, så tag af sted! Amsterdam er fantastisk. Tag en kanalrundfart, det giver et godt overblik over byen, og det giver gratis transport i byen resten af dagen.

Hvis du ved, at du gerne vil på museum, så køb et museumskort, det kan betale sig! Og så kan det sælges videre bagefter til en af samme køn. De tjekker ikke om navnet på kortet stemmer overens med dit. Du skal besøge Rijksmuseum, FOAM fotografisk museum og Anne Franks Hus. Kom tidligt til Anne Franks, så undgår du køen. Van Gogh Museum er dyrt og småt, tag hellere på Rijks – her kan du også se Van Gogh og Rembrandt blandt meget andet.

Koncerter med store internationale kunstner er væsentligt billigere end i Danmark. Så vær opmærksom. Milkway og Paradiso er veludrustet med deres line-up. Paradiso er en gammel kirke, der er blevet lavet til koncertsted. Det giver en god akustik og en formidable stemning.

Amsterdam har rigtig mange gå-i-byen steder, så det kan være svært at vælge. Vi har haft gode aftner på Chicago Social Club. De spiller primært RnB og Hiphop, gode danse numre. Torsdag er den store aften på Chicago Social Club.

Et besøg på garagemarkedet i IJ-Hallen er nødvendigt. Her kan du finde genbrugstøj til ingen penge. Det er ude i et industriområde, og det afholdes i to kæmpe store haller hver lørdag. Hvis du har is i maven, kan du vente til omkring lukke tid, hvor de fleste boder sætter priserne ned, så alt koster 1 euro. Jeg tror ikke, man kan gå dr fra uden noget. Indgang koster omkring 5 euro.

Ellers skal du gå rundt i Jordaan området, her er mange gode restauranter, cafeer og smarte butikker. Også De Pijp området er fedt. Her er et stort marked med utallige ubrugelige ting, men du får følelsen af at være syd på. På samme gade som markedet finder du en mellemøstlig restaurant, Bazar. Tag derind. De ni gader er bestemt også et besøg værd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *