UTS Sydney

Af Sine Bach Jakobsen

Tag på udveksling i Sydney og …

Rejs på påskeferie på Bali sammen med andre australske turister. Løb en morgentur omkring Operahuset. Producer en digital dokumentar og deltag i workshops om opbygning af websites (faget: Online Documentary). Surf søndagen væk på Manly og Bondi. Spil beachvolley i Coogee. Freelance for danske medier – især rejsestof.

Hæng ud med flere hundrede andre internationale studerende. Deltag i ugentlige fester, udflugter og andre aktiviteter for internationale studerende. Få venner i hele verden – det gavner sig på sigt, når man kan låne sofaer i hele verden. Drik rose i Operabar og nyd solnedgangen over Operahuset og Habour Bridge. Fest på toppen af byen og spring i poolen på natklubben IVY. Rock og rul hele natten på 60er dansegulvet på Good God Small Club. Cykel ud og smag (gratis) vin i Hunter Valley. Tag 60 meters rappelletur ned langs en klippevæg i Blue Mountains. Rejs til New Zealand – sejl, klatr, stå på ski, cykl og tag en masse billeder af den helt unikke natur. Sejl kajak i Sidneys havn. Spis friskfanget fisk på fiskehavnen.

Overspringshandel fra lektierne med en one-dollar kaffe fra 7eleven. Grill og drik goon (billig hvidvin) på Yura’s (et af de steder, du kan bo gennem universitetet) Rooftop med udsigt over hele byen. Snak tysk med alle dine nye venner, der tæller ligeså mange tyskere som australier. Svøm et par baner eller læs lektier ved poolen i Prince Alfred Park kun fem minutters gang fra uni. Snup en billig sushirulle til frokost. Nyd den vilde og flotte natur på den fem kilometer lange gåtur mellem Coogee og Bondi strande. Spis verdens bedste is hos Messina på Crown Street i hippe Surry Hills. Tag færgen til Manly og nyd turen gennem havnen, og time det helst med en solnedgang over Habourbridge og Operahuset på vej tilbage. Gå på jagt efter eksotisk frugt og grønt på Paddys Market lige ved siden af uni.

Dans med alt for mange svedige backpackere på Scubar eller Sidebar. Studer skøre fugle i botanisk have. Oplev kulturforskelle, når folk fra hele verden diskuterer, hvad et fængsel bør repræsenterer (faget Language and Discourse). Gå på oplevelse i de digitale verdener (især Canadiske og Australske projekter), du bliver præsenteret for i Online Documentary. Bliv inspireret i samarbejdet med andre studerende, der ikke studerer journalistik. Klæd dig ud til årets mangfoldighedsparade Mardi Gras. Hop på en cruisebåd rundt i havnen og fest hele aftenen med alle din nye venner. Se en kænguru og hold en koala. Kig på girafferne og deres flotte udsigt over havnen i Zoo. Spis den bedste oste-pølse platte og top med en pizza hos Franco Franco i Surry Hills. Se en film i en af da mange udendørsbiografer. Bliv statist i ”Home and Away” på stranden i Palm Beach og spis i det idylliske bådehus: The Boathouse. Bliv overasket og inspireret på Museum of Contemporary Art. Oplev fyrværkeri i Darling Habour hver lørdag aften.

Spis gratis morgenmad (avocado for de hurtige) på uni tirsdag og onsdag morgen. Besøg venner fra journalisthøjskolen i Melbourne. Bo med folk fra alle verdens kontinenter, og oplev at man godt klan have brug for ikke bare en men to riskogere i en eksmands lejlighed. Lej en båd i Whitsundays og sejl rundt på egen hånd i det suptropiske ø-paradis. Se Operahuset ”klædt ud” i lys til Vivid Festival.

Men aller først skal du søge om et udvekslingsophold op University of Technology, Sydney og hæve hele din opsparing (og måske se at få en kassekredit). God tur!

Ps. Tjek min instagram @sinebach eller eller #hejfrasydney hvis du ønsker lidt visual proof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *