University of Hong Kong

Af Line Jensen

Studér livet i Hong Kong

Når jeg bliver spurgt, om jeg havde en god tur til Hong Kong, svarer jeg ”Ja, fantastisk!”. For det er essensen. Og så starter jeg for eksempel med at fortælle om skolen.

University of Hong Kong, er en by i byen, et kæmpe campus med cafeer, restauranter, fitnesscenter, minimarked og kæmpe læsesale. Jeg var tilkoblet Social Science og herunder journalistik, det betyder ikke jeg skulle vælge journalistik, men det var meget fristende at blive en del af journalistfagene på skolen, fordi det var så lille et fagområde, og derfor var det meget familiært. Os tre fra Danmark blev taget rigtigt godt imod, og fordi Journalisthøjskolen og HKU arbejder godt sammen, blev der lavet pladser de hold vi gerne ville ind på, selvom holdene var fyldt op. Det er selvfølgelig ikke en garanti, men man fik virkelig en følelse af at være meget velkommen.

Jeg havde to fag på Journalistik og to på Social Science. Man følte sig meget heldig, når man bare at kunne vælge universitetsfag, som om man stod og valgte bland-selv-slik. I ”add and drop” ugerne kunne man prøve fagene af, og så vælge dem, men synes bedst om. Jeg fik en pose meget blandende bolsjer. Sexuality, culture and identity, Documentary film appreciation, Traditional Chinese Society og News Photography. Jeg havde været nervøs for det faglige niveau, fordi jeg ikke før har læst på universitetet, og så var jeg ret nervøs for, om jeg kunne klare det hele på engelsk. Men jeg kan roligt sige, at der ikke var noget at være nervøs for. Engelsk er også andetsprog i Hong Kong, Så selv om de fleste taler det rigtigt flot, så er det slet ikke noget problem at bruge sit dansker-engelsk (som desuden også blev forbedret meget for mit vedkommende). Man kunne lidt sætte det faglige niveau efter sine egne ambitioner.

Det bringer mig videre til fritiden. Den første skoledag opfordrede skolen os til at ”study life” og ikke bruge alle dage med hovedet i bøgerne. Det synes jeg er værd at tage til sig, for det er en fantastisk by at lære at kende. Det er et mix af kinesisk og vestlig kultur. Du kan få gourmet-burger og kinoa-salat på det ene hjørne og kyllingefødder i mærkeligt sovs på det andet. Man bliver overvældet af en skov af lysskilte og skyskrabere, og man kan tage en bus eller båd i 20 minutter og stå på en flot strand eller at smukt grønt bjerg man kan hike op på. Hong Kong er en smuk blanding af spændende og travl storby og flot natur.

Under semesteret tog jeg også flere ture ud i lufthavnen. Den ligger lige midt i Asien, så det er billige fly til hele verdensdelen. Skolearbejdet er fleksibelt, så bare kom af sted.

Jeg boede på Patrick Manson student residence. Det var slidt og småt og nogle piger boede fire på hvert værelse. Hvis du har mulighed for det, så ønsk noget andet. Jeg vil foreslå Student flats på Sassoon road, Residential Colleges eller Pokfield Road Residences. Men lige meget hvad, så tag imod skolens boliger, da huslejen ude I byen er skyhøj.

Det er ekstremt spændende at prøve at bo i Hong Kong, jeg har lært utroligt meget om kulturen – og jeg vil sige det er mit største og mest værdifulde udbytte af udvekslingen. Det er meget privilegeret at have seks måneder til at slubre kultur i sig, og bagefter føle sig hjemme på denne lille plet på den anden side af jorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *