RMIT Melbourne

Af Cathrine Mogensen.

RMIT (Royal Melbourne Institute of Technology ) ligger midt i Melbourne. De fire måneder, jeg var på udveksling der, var fantastiske, og jeg kan klart anbefale det.

Melbourne er virkelig skøn og er kåret til verdens bedste by at leve i. De mange parker, Yarra River, den hippe bydel Saint Kilda, stranden, skyskrabere, og glade indbyggere fra hele verden, gør, at man aldrig bliver træt af at bo der. Da mit jetlag gik væk, forelskede jeg mig med det samme i Melbourne, og efter jeg havde vænnet mig til, at kørsel foregår i venstre side af vejen, tog jeg på opdagelse rundt i byen på cykel, og jeg nåede aldrig at se det hele, så meget er der at opleve.

Jeg trådte ind på City Campus på Swanston Street midt i Melbourne til introdagene i juli, uden at kende en eneste person. Allerede mens jeg ventede på, at dagen skulle starte, lærte jeg en del af de andre udvekslingsstuderende at kende, og fra den dag lavede vi et væld af ting sammen rundt i byen og på campus, så der var ingen grund til at tro, at man ville blive ensom down under. RMIT har hver dag aktiviteter af den ene og anden slags, som man kan være med til, så det gælder bare om at holde sig til. Man kan blive medlem af en masse klubber. Man kan blandt andet  lære at surfe og klatre, spille australsk fodbold, tage med på udflugter, feste, og har man en bestemt hobby, er der sandsynligvis også en klub for den. Derudover kan man være sammen med alle de mange andre udvekslingsstuderende.

Mulighederne er mange, når man skal vælge fag på RMIT. Det gælder dog om at være hurtigt ude og tilmelde sig fagene i god tid online, da pladserne bliver hurtigt fyldt. Gør det gerne allerede inden introdagene, så kan du også være med til at bestemme, hvilke dage, du helst vil have undervisning. Jeg endte med at prøve en del forskellige fag og droppede så dem, der var mindre spændende. Jeg endte med at have tre fag, og man skal tage 3-4. RMIT er et meget praktisk orienteret universitet. Det var lige mig, og sikkert de fleste fra DMJX. Flere af underviserne arbejdede selv i branchen, og det gjorde undervisningen rigtig spændende og vedkommende.

I forhold til bolig havde jeg været heldig at finde et værelse hjemmefra hos en australsk fyr i Carlton North.

Det kan godt være lidt svært at finde noget i Melbourne, men alle, jeg kender, fandt noget efter ganske kort tid.

Facebookgruppen Young Vikings i Melbourne er god, hvis man vil spørge om det ene eller andet. Gennem gruppen mødte jeg bl.a. flere fastboende danskere i Melbourne.

Får man skemalagt sin undervisning nogenlunde, så er der også masser af muligheder for at tage på opdagelse rundt i Victoria. Great Ocean Road, Phillip Island, Wilsons Prom og The Grampians skal ses, ligesom man helt sikkert skal surfe.

Sørg for at nyde semesteret. Tiden kommer til at flyve af sted.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *