Murdoch University

Australien eller Perth?

Af Anders Topp Thomsen

Det er en sjov fornemmelse at sidde her og se tilbage på de sidste 5 måneder. På den ene side føles det som om, at de er fløjet forbi. På den anden side føles det som en evighed siden, at jeg var hjemme i Danmark. Sådan er tiden vel så mærkelig nogle gange.

Helt overordnet er jeg glad for, at jeg tog af sted. Mange nye venner og oplevelser, men fagligt har jeg også fået meget ud af det. Så jeg vil opfordre dig, ligesom alle andre vel også, til at tage af sted.

Men skal du vælge Australien eller Perth?

Australien helt generelt, og måske Sydney og østkysten i særdeleshed har et rigtig godt ry i Danmark. Solskin, surfere og lækre strande. Det samme har Perth, og her er faktisk varmere. Men helt ærligt: Man bliver sgu lidt træt af varmen efter nogen tid.

Så for at hjælpe dig til at finde ud af, om Perth er det rette sted for dig, kommer nu en række punkter med positive og negative aspekter fra mit ophold.

Så går vi i gang:

Det positive:

  • Dejligt vejr (Specielt fra februar til april er der meget varmt)
  • God vejleder. Russ Brady er din kontaktperson som exchange student. Og han er en kanon fin fyr. Han holder mange sociale arrangementer for exchange students og er rigtig god til at tage hånd om en.
  • Det er et flot campus med gode faciliteter og et stort og flot bibliotek.
  • Generelt er undervisningen af høj kvalitet.

Det negative:

  • Det er dyrt! Mad er dyrt, internet er dyrt, øl er dyrt. Det er dyrt at bo i Student Village, og det er dyrt at lade være. Og ja, så er det selvfølgelig også dyrt bare at flyve herned.
  • Der er ikke trådløst internet over hele universitetet. Og det er endda en smule ustabilt i Student Village. Det virker næsten som et uland til tider.
  • Der er en del transporttid forbundet med at tage ind til Fremantle eller Perth, som er de nærmeste byer.
  • Butikker lukker tidligt. Og busser stopper med at køre tidligt.

Så. Det var det. Rent tilfældigt endte det på fire positive og fire negative. Så kan du selv afgøre, om Perth er stedet for dig.

For mit vedkommende er jeg rigtig glad for, at jeg tog af sted. Men jeg glæder mig også rigtig meget til at komme hjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *